Edelman

Corporate Communicatie Consultant - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
EnglishNederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 07-05-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Amsterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris Goede arbeidsvoorwaarden
CORPORATE COMMUNICATIE CONSULTANT

Als adviseur ontwikkel je geïntegreerde communicatie-marketingprogramma’s en help je onze klanten met strategische vraagstukken op het gebied van corporate communicatie en reputatiemanagement.

Jouw kwalificaties
  • 5 tot 7 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het gebied van internationale corporate communicatie. Ervaring aan bureau- én klantzijde is een pré.
  • Gevoel voor de relatie tussen bedrijfsleven, maatschappij en politiek.
  • Je kent het Nederlandse medialandschap door en door en bent op de hoogte van de veranderingen
  • Nederlands als moedertaal met een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal.
  • Je bent in staat om accounts van A-Z te runnen
  • Je begrijpt wat onze klanten nodig hebben om hun doelstellingen te bereiken en bent in staat om deze behoeften om te zetten in een effectieve communicatie en/of marketingstrategie

Jouw werkomgeving
Vanuit het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld zal je onderdeel uitmaken van ons jonge en dynamische team. Ons team bestaat uit 66 communicatie experts. Je werkt voor bedrijven en organisaties binnen onze B2B portfolio, bestaande uit toonaangevende (beursgenoteerde) bedrijven, familiebedrijven en industrie- en belangenorganisaties, in Nederland en daarbuiten. In deze rol bouw je snel een uitgebreid (internationaal) netwerk op, zowel met onze klanten als collega’s van de 65 kantoren van Edelman wereldwijd.

Jouw rol en verantwoordelijkheden
Je hebt binnen Edelman een cruciale rol in grote B2B-projecten en je ontwikkelt communicatieprogramma’s voor toonaangevende organisaties en beursgenoteerde multinationals. Je begrijpt wat onze klanten nodig hebben om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken en weet communicatiemarketing programma’s te ontwikkelen die hieraan bijdragen.

De exacte werkzaamheden verschillen per project en klant, maar in essentie ben je in deze rol verantwoordelijk voor:
  • Geïntegreerde communicatie-marketingprogramma’s: je begrijpt en ontwikkelt geïntegreerde communicatiemodellen en levert advies op het gebied van marketingcommunicatie, stakeholdermanagement, reputatievraagstukken, change management en positionering. Je kent het B2B speelveld, signaleert markttrends en vertaalt deze naar nieuwe, creatieve, zakelijke kansen en versterkt daarmee reputaties en draagt bij aan zakelijk succes.
  • Duurzame klantrelaties: je handelt als sparringpartner voor onze klanten en bent een vertrouwd adviseur. Je adviseert klanten op strategisch niveau, maar bent ook in staat om pragmatisch en op korte termijn ondersteuning te bieden. Je gaat een moeilijk gesprek niet uit de weg en weet op een constructieve manier vooruitgang te boeken, ook in een complex stakeholderlandschap waar tegenstrijdige belangen een rol kunnen spelen. Je bedient onze bestaande klanten, maar gebruikt je netwerk ook om nieuwe projecten en klanten te winnen.
  • Account- en projectmanagement: je structureert de accountteams en geeft leiding aan een divers team van experts en ondersteunt daarin junior talent. Je houdt je accounts financieel gezond, overziet het projectmanagement en levert een constante kwaliteit. Je schakelt desgewenst ook met andere kantoren van Edelman in het buitenland en zorgt daarbij voor een naadloze samenwerking. 

Herken je jezelf in dit profiel en zie je jezelf om in onze dynamische en gedreven omgeving te werken solliciteer via de 'Solliciteer' button!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Reclame / Communicatie / Media
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden Vacature, fulltime, Amsterdam, Corporate Communicatie Consultant, adviseur, advies, leidinggevende, accountmanager.

Contactgegevens

Contactpersoon Lot van de Poll
Telefoon 020-30 10 980

Vestigingsplaats

Solliciteer